Puolimatkan krouvissa

Julkaistu:

Suomen hallitus kokoontuu ensi viikolla ns. puoliväliriiheen, jossa tarkastellaan miten hallitusohjelmassa sovitut tavoitteet ovat toteutuneet, ja mitä uusia toimia hallituskaudella vielä tarvitaan.

Kuntavaaliehdokkaana on itsellänikin eräänlaisen puolivälitarkastelun paikka. Vaalikampanjasta noin puolet on takana ja toinen puoli edessä. Ollaan siis puolimatkan krouvissa.

Tuttu sanapari ”puolimatkan krouvi” kuvastaa tilannetta, jossa on saavutettu jonkin isomman asian tai projektin puoliväli. Tällöin on aika katsoa vähän taaksepäin eli mitä on saavutettu ja toisaalta krouvissa pystyy tarkistamaan suunnitelman loppumatkan osalta. Tärkeä asia puolimatkan krouvissa on se, että kulkija saa hetken levähtää ja kerätä voimia.

Alkuperäisen vaaliaikataulun mukaan tänään olisi varsinainen vaalipäivä. Kun päätös vaalien siirtämisestä kesäkuulle tehtiin, oli ensimmäinen tunne pettymys. Nimittäin olin ajatellut vaalit kevään projektina, joka päättyy 18.4. Keväällä on paljon muutakin kivaa tekemistä, omakotiasujana kevätkuukaudet ovat pihatöiden aikaa. No, nyt kalenteri meni uusiksi ja sen mukaan eletään. Itse asiassa nyt olen varsin tyytyväinen kahden kuukauden lisäajasta. Se mahdollistaa paremman perehtymisen asioihin ja kampanjan rauhallisemman etenemisen. Vaalien ensikertaisella kun opeteltavaa riittää ja hommaa ei voi vetää vanhalla konseptilla.

Kampanjan perusta on nyt rakennettu

Ensimmäinen kampanjapuolikas on ollut mielenkiintoista aikaa: vaaliteemojen valintaa ja kehittämistä, kampanjan rakentamista, somekanavien virittämistä ja asioihin paneutumista. Verkostoituminen muiden ehdokkaiden kanssa on lähtenyt liikkeelle ja olen saanut myös hyviä kontakteja muiden kuntien ehdokkaisiin. Kokoomuspuolue on tarjonnut runsaasti koulutusta niin itse substanssiasioissa kuin kampanjan käytännön toteutuksessakin. Oma paikallisyhdistyksemme on niin ikään ehdokkaiden vahvana tukena. Näitä todella arvostan.


Kampanjointi on tähän saakka keskittynyt yksinomaan someen, jonka ”haltuunotto” on oma taiteen lajinsa. Ruutuaikani on hurjasti lisääntynyt … Somessa asiat on pystyttävä kiteyttämään ja joukossa erottautuminen vaatii jatkuvaa ideointia. Videoiden tuottaminen ja asiantuntijakeskustelujen järjestäminen on minusta ollut hyödyllistä ja palkitsevaa: videoilla saa helposti satoja näyttökertoja, kun tavallinen somepostaus saa ehkä muutamia kymmeniä tykkäyksiä. Somen ohella on kuitenkin mietittävä muitakin kanavia: paikallislehteä, vaalikoneita, ulkomainontaa. Onneksi pidän kirjoittamisesta ja luovasta materiaalien suunnittelusta, joten tämä ei ole tuottanut suurempaa tuskaa.

Vaalikeskustelu on käynnistymässä

Ensikertalaisena ehdokkaana odottaisin kunnassamme aktiivisempaa ja vilkkaampaa vaalikeskustelua. Ainakin vielä ehdokkaat tuntuvat pitävän ajatuksiaan ”vakan alla” ja somekeskustelu on varsin maltillista. Uusiin avauksiin on selvästi tilaa. Myöskään printtimediassa ei vielä ole päästy vauhtiin. Paikallislehden Vaalikynä-palstalla olisi tilaa, varmasti se alkaa täyttyä toukokuussa.

Mikäli koronatilanne etenee myönteisesti, touko-kesäkuussa saattaa olla mahdollisuutta tavata äänestäjiä ihan kasvokkain torikahvilassa tai makkarateltan ääressä, mikä on taas ihan uusi haaste. Vaaleissa aktiivisimman kampanjoinnin aika alkaa aina hieman ennen ennakkoäänestyksen alkua. Viimeiset viikot painetaan varmaa täysillä… Loppukiriin pitää siis varata voimia ja aikaa.

Jatkan vaalikampanjaani neljän teeman ympärillä: kestävä kuntatalous, ilmastonmuutoksen hillintä, turvallinen ja viihtyisä elinympäristö sekä nuorten hyvinvointi ja tulevaisuus.

Valtuustoon tarvitaan uutta energiaa ja asiantuntemusta

Nurmijärven kunnanvaltuustolla on edessään haastavia asioita ja vaikeita päätöksiä tulevalla valtuustokaudella. Kunnan talous tulee saada tasapainoon, koronan jälkeinen ”jälleenrakennus” on iso haaste ja mahdollinen (toivottavasti ei toteutuva) soteuudistus mullistaa kunnan palveluita ja taloutta. Kuntapäätöksentekoon tarvitaankin parhaimmat voimat: osaamista, asiantuntijuutta ja yhteistyökykyä. Valtuutetulta vaaditaan sitoutumista – asioihin perehtyminen on valtuutetun oikeus ja velvollisuus. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista – yhdessä.

Äänestämällä minua saat uuden, energisen ja asiantuntevan valtuutetun, joka perehtyy asioihin, esittää ratkaisuja ja vie asiat päätökseen. Minulla on pitkä kokemus poliittisesta vaikuttamisesta, joten pääsen ”vauhdista liikkeelle”, eikä aikaa mene päätöksenteon kiemuroiden opetteluun. Haluan olla luomassa edellytyksiä nurmijärveläisten tulevaisuuden hyvinvoinnille ja elinvoimaiselle kunnalle. Haluan katsoa myös pidemmälle kuin yhden valtuustokauden yli ja olla tekemässä pitkäjänteisiä päätöksiä, joiden vaikutukset ulottuvat paitsi nykyisille myös tuleville sukupolville.

Lisää julkaisuja

14.3.2021

Nuorissa on tulevaisuus – tehdään se yhdessä

Nuorten tulevaisuuteen liittyy tällä hetkellä epävarmuutta ja huolenaiheita. Meidän aikuisten on huolehdittava siitä, että lasten ja nuorten usko ja oikeus tulevaisuuteen säilyy. Meidän on varmistettava, etteivät nuorten palvelut kunnan heikossa taloudellisessa tilanteessakaan vähene, vaan niitä kehitetään edelleen nuoria kuunnellen.

11.2.2021

Kestävä kuntatalous

Nurmijärven kuntatalous tulee saada kestävälle pohjalle. Tämä edellyttää maltillisia investointeja ja velkatason saamista haltuun. Kuntaan pitää saada lisää työpaikkoja, yritysten toimintaedellytyksiä tulee parantaa ja palveluja on pystyttävä tuottamaan fiksummin ja tehokkaammin.

30.1.2021

Turvallinen ja viihtyisä Nurmijärvi

Nurmijärven kunta on panostanut viime vuosina erityisesti turvallisuuteen kylillä, taajamissa ja omissa toiminnoissaan. Liikenneturvallisuudessa, elinympäristön viihtyisyyden parantamisessa ja mm. ulkoilureittien kehittämisessä riittää edelleen tekemistä.